Vastgoeddata Nederland
Huurtransactie
Bedrijfsruimte
Terug
Oud-productielocatie van Franke krijgt na 54 jaar een nieuwe invulling
5 december 2023
Bedrijfspand aan de Lage Dijk 13 in Helmond

De Nederlandse producent van slimme en duurzame energieopslagsystemen, Big Ass Battery, is onlangs verhuisd naar bedrijventerrein Hoogeind in Helmond. De bedrijfsruimte op Lagedijk 13 is ongeveer 15.000 vierkante meter groot en ligt op een perceel van 41.000 vierkante meter. Big Ass Battery huurt het gebouw voor de komende tien jaar.

Big Ass Battery wil de energietransitie versnellen. Zij hebben de focus op de bouw & infra voor het opladen van zwaar elektrisch materieel en het voorzien van stroom op bouwplaatsen om emissieloos te werken. Ook voor panden en organisaties die problemen hebben met de aansluiting of behoefte hebben aan het opslaan van lokale opgewekte energie, zijn de energieopslagsystemen inzetbaar. Daarnaast biedt Big Ass Battery oplossingen voor zonne- en windparken wat betreft netbalancering en voor het handelen in energie.

De scale-up is in 2021 is opgericht en sinds die tijd flink gegroeid. Het aantal medewerkers is toegenomen van één naar 70 en zij verwachten in de komende jaren te groeien naar 200 tot 300 medewerkers. Op dit moment produceert de fabriek gemiddeld tien batterijsystemen per maand en de onderneming streeft te groeien naar een Gigafactory (gigawatt aan batterijsystemen). Door deze groeispurt en -ambitie is het bedrijf op de oude locatie in Nuenen uit haar jasje gegroeid en op zoek gegaan naar een plek waar zij hun groeiambities kunnen waarmaken.

De gehuurde bedrijfsruimte is de oude fabriek van Franke, leverancier van huishoudelijke keukens en foodservicesystemen. Dat bedrijf zat hier al sinds 1969 en verhuisde begin 2023. Deze locatie krijgt nu weer een nieuwe, toekomstgerichte invulling.

“Op naar een nieuw hoofdstuk voor het Big Ass Battery team!” zegt Guido de Jong, Founder en CTO, vol trots.

Colliers adviseerde opdrachtgever Artemis Real Estate AG bij de verhuur van de bedrijfsruimte.

Betrokken pand Lage Dijk 13, 5705BX, Helmond
Betrokken organisatie Colliers
Bron Colliers
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Robin Swane wordt Head of ESG bij Colliers
Hotel Atlantis verkocht aan Highland Group
Historisch lage leegstand in winkelcentrum Zuidplein Rotterdam