Vastgoeddata Nederland
Huurtransactie
Logistiek vastgoed
Terug
Nieuw distributiecentrum voor Damen Shipyards
19 april 2024
Impressie van het nieuwe DC van Damen Shipyards

Damen Shipyards heeft recentelijk een langjarige huurovereenkomst gesloten met Deltabrug een nieuw, op maat gemaakt warehouse in Schelluinen, Nederland. Met een oppervlakte van ca. 13.000 m² zal dit warehouse een essentiële rol spelen in de wereldwijde opslag en distributie van voorraden voor de diverse scheepswerven van Damen Shipyards wereldwijd.

Damen Shipyards biedt innovatieve maritieme oplossingen door middel van ontwerp, scheepsbouw, reparatie en gerelateerde diensten. Hun ambitie is om wereldwijd de meest duurzame scheepsbouwers te worden, met een sterke nadruk op standaardisatie, emissievrije technologieën en digitalisering. Door samen te werken met een breed netwerk binnen de internationale maritieme sector en kennisoverdracht te stimuleren, dragen ze niet alleen bij aan betere, veiligere en milieuvriendelijkere schepen, maar ook aan duurzame lokale ontwikkeling en welvaart. Als familiebedrijf koesteren ze waarden zoals gemeenschapszin, vakmanschap, ondernemerschap en rentmeesterschap, waarbij ze zich richten op de lange termijn en de volgende generatie.

Gelegen op bedrijventerrein Schelluinen-West aan de Griendweg 64 te Schelluinen zal door Deltabrug Beheer een modern en hoogwaardig distributie centrum worden gebouw. Deze nieuwe locatie is strategisch gepositioneerd nabij het hoofdkantoor van Damen Shipyards zodat er optimale operationele efficiëntie en synergie is tussen de administratieve en logistieke activiteiten van Damen Shipyards.

De realisatie van dit nieuwe warehouse onderstreept de voortdurende groei en ontwikkeling van Damen Shipyards als een toonaangevende speler in de maritieme industrie. De eerste heipaal is op woensdag 17 april geslagen waarmee de bouw van het warehouse officieel is begonnen. Medio februari 2025 zal het warehouse worden opgeleverd.

Deltabrug werd in het proces begeleid door De Lobel & Partners real estate experts en BRiQ real estate adviseerde Damen Shipyards tijdens het gehele huisvestingsproces.

Betrokken pand Griendweg 64, 4209DB, Schelluinen
Betrokken organisaties BRiQ Real Estate De Lobel & Partners Real Estate Experts Deltabrug Beheer
Bron De Lobel & Partners Real Estate Experts
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

NSI sluit drie huurovereenkomsten voor 3.200 m² in HNK Rotterdam Centrum
Opnieuw verhuurtransactie in Gemini II in Bergen op Zoom
Twee kantoortransacties in het kantoorgebouw Bijster 7-21 in Breda