Vastgoeddata Nederland
Ontwikkeling
Kantoorruimte
Terug

Het ASR Dutch Science Park Fund voegt met fase II 10.000 m2 aan kantoorruimte, makerlabs en communityspace toe aan NEXT Delft. Deze ruimte is bedoeld voor scale-ups en nieuwe techbedrijven die zich op de campus en in de nabijheid van de universiteit Delft willen vestigen. Fase I van NEXT Delft werd in maart 2022 opgeleverd en was binnen een half jaar na oplevering volledig verhuurd. De verhuur is gestart en wordt door a.s.r. real estate zelf verzorgd. De realisatie van fase II start deze maand en verwachte oplevering is in Q3 2025.

NEXT Delft (fase I) vormt een unieke hub binnen het ecosysteem van de TU Delft Campus, een top tech innovatie-ecosysteem waar meer dan 45.000 onderzoekers, ondernemers, medewerkers en studenten samenwerken aan belangrijke innovaties voor een betere samenleving. NEXT Delft biedt een prettige flexibele plek waar ondernemers kunnen groeien, met alle benodigde faciliteiten en een ondersteunende community van gelijkgestemde ondernemers.

Fase II biedt dezelfde voorzieningen als fase I
NEXT Delft fase II biedt aanvulling en uitbreiding van kantoor- en maakruimte voor innovatieve bedrijvigheid passend binnen de doelgroep van de TU Delft. Met verschillende ‘meet & greet’ faciliteiten zoals een vergadercentrum, co-working-, en communityspace en vergrote horeca-faciliteiten biedt het gebouw alle mogelijkheid voor ontmoeting, kennisdeling en samenwerking.

Fase II wordt in opdracht van a.s.r. real estate namens het ASR Dutch Science Park Fund ontwikkeld door FiMek estate. De uitbreiding met een bruto vloeroppervlakte van circa 10.000 m2 werd net als fase I ontworpen door Ector Hoogstad Architecten waarbij up architecture in samenwerking het passende interieur verzorgt. De realisatie is in handen van het bouwteam met De Vries en Verburg Bouw als hoofdaannemer en Lomans Totaalinstallateur voor alle technische installaties. IMd Raadgevende Ingenieurs is betrokken als constructeur en Nelissen ingenieursbureau als installatie adviseur.

De realisatie van fase II van NEXT Delft komt voort uit de nauwe samenwerking tussen het ASR Dutch Science Park Fund en de TU Delft en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provinciale subsidieregeling Campussen Zuid-Holland.

Meer over het ASR Dutch Science Park Fund
Op 1 maart 2019 heeft a.s.r. real estate het ASR Dutch Science Park Fund opgericht. Het fonds investeert in commercieel te exploiteren vastgoed op science parks, met een focus op de meest aantrekkelijke science parks van Nederland. Hiermee levert a.s.r. real estate een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse kennissector. Investeringen in commercieel vastgoed in het lokale ecosysteem van science parks, biedt bedrijven de mogelijkheid fysiek dichterbij nieuwe technologie en kennis te zitten. Dit bevordert de ontwikkeling van nieuwe kennis tot producten en diensten waar de samenleving van profiteert.

Het ASR Dutch Science Park Fund is het vierde sectorfonds van de vastgoedvermogensbeheerder en richt zich op institutionele beleggers. Net als bij het winkel-, woning- en kantorenfonds treedt ASR Nederland N.V. op als anchor investor.

Meer over TU Delft Campus
De TU Delft Campus is een van de toonaangevende locaties voor R&D in Europa. Het is een next-level innovatiecampus, een bruisend ecosysteem en bovenal open community waar radicale en complexe innovaties worden ontwikkeld. Thuisbasis van de TU Delft, meer dan 250 nationale en internationale bedrijven en startups, onderzoeksinstituten en fieldlabs die allen worden gedreven door hetzelfde doel: impact for a better society.

Betrokken pand Molengraaffsingel 8, 2629JD, Delft
Betrokken organisaties a.s.r. real estate ASR Dutch Science Park Fund De Vries en Verburg Groep Fimek Estate TU Delft
Bron a.s.r. real estate
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

a.s.r. real estate verhuurt aan Sneakerfirma en Cotton Club in Haarlem
A.S.R. real estate sluit overeenkomst met Kamera Express voor winkel in Leidse Rijn Centrum
Strafrechtadvocatenkantoor Sjöcrona van Stigt huurt kantoorruimte in Willemswerf Rotterdam