Vastgoeddata Nederland
Ontwikkeling
Woonruimte
Zorgvastgoed
Terug
Oplevering bijzonder woonproject in Schuytgraaf
15 maart 2024
Woonproject in Schuytgraaf

Op vrijdag 15 maart vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur worden 12 grondgebonden woningen in Schuytgraaf opgeleverd. Een bijzonder moment voor de nieuwe bewoners, die hun woondroom waar zien worden: Zelfstandig wonen, maar wel nabij andere huurders in een autismevriendelijke woonomgeving.

De twaalf woningen worden verhuurd aan leden van vereniging KlasseWonen. Deze vereniging is opgericht door en voor volwassenen met autisme, die zelfstandig kunnen en willen wonen. KlasseWonen is vanaf het allereerste begin bij het woonproject betrokken. Er zijn hoge eisen gesteld aan het ontwerp, zodat het project qua uitstraling past in de wijk. Bij het ontwerp is goed gelet op geluidsisolatie om overprikkeling te voorkomen. De woningen zijn voorzien van lage temperatuurverwarming, zonnepanelen en zijn duurzame isolatiematerialen toegepast.

Ecologisch
Het woonproject heeft de uitstraling van een boerenerf. De twaalf woningen met kleine privétuin grenzen allemaal aan een binnenterrein. Deze wordt in het komende halfjaar omgevormd tot gemeenschappelijke binnentuin.

Het woonproject is gerealiseerd door woningcorporatie Volkshuisvesting uit Arnhem. De gemeente Arnhem verkocht de grond aan de corporatie voor de bouw van deze woningen. Ook de provincie Gelderland leverde een bijdrage door het verstrekken van een subsidie. De woningen zijn het afgelopen jaar gebouwd door Groenhart Houtskeletbouw.

Vanaf 15 maart kunnen de nieuwe huurders, samen met familie en vrienden, aan de slag in hun eigen woning. Om snel daarna te verhuizen naar deze bijzondere plek en plaats in Schuytgraaf. Iets waar veel bewoners jaren naar uitgekeken hebben, dat maakt deze middag extra bijzonder.

Betrokken organisatie Volkshuisvesting Arnhem
Bron Volkshuisvesting Arnhem
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuwe woningen in Malburgen
Gemeente Pijnacker-Nootdorp en Staedion tekenen koopovereenkomst voor bouw van 63 huurappartementen
Woonzorgchallenge van start: samen werken aan nieuwe vormen van wonen en zorg