Vastgoeddata Nederland
Huurtransactie
Kantoorruimte
Terug

Recentelijk heeft Proptimize vijf nieuwe langdurige huurovereenkomsten gesloten voor kantoorgebouw The Mark in Rotterdam, met een totaal metrage van ca. 5.500 m² v.v.o.

Begin 2024 worden Stichting deRotterdamseZorg en Stichting Samergo, Keylane Life & Pension B.V. en Danfoss B.V. als nieuwe huurders verwelkomt. Het markante kantoorgebouw The Mark in Rotterdam beschikt over meer dan 23.000 m² v.v.o. en bevindt zich middenin kantorenpark Brainpark III, direct langs de A16 en op korte loopafstand naar metrostation Rotterdam-Kralingse Zoom.

Proptimize heeft als mede-eigenaar en asset manager van het pand actief geïnvesteerd in de implementatie van ESG-initiatieven. Enkele hoogtepunten van deze initiatieven omvatten:
· BREEAM NL-In Use certificering: het gebouw heeft met succes het BREEAM NL-In Use certificaat 'Very Good' behaald;
· Energielabelverbetering: The Mark heeft een significante upgrade ondergaan van een EPA-U energielabel A naar het niveau A++;
· LED-verlichting met sensordetectie: geïnstalleerd in de algemene ruimten, de parkeergarage en de buitengevel;
· Laadvoorzieningen: 46 parkeerplekken met laadpalen voor elektrische voor auto's en specifieke laadpunten voor fietsen;
· Artificial Intelligence systeem 'Brainbox': een geavanceerd AI-systeem dat is gekoppeld aan het gebouwbeheersysteem ter optimalisering en verduurzaming van het klimaat;
· Nieuw representatief vergadercentrum: een centrale ontmoetingsplaats voor alle huurders, ontworpen om het gebruik van kantoormeters te optimaliseren en duurzamer te maken.
De duurzame warmtekoudeopslag (WKO) van The Mark wordt momenteel verder verduurzaamd door grootschalig onderhoud, terwijl Proptimize zich inzet om het pand de komende jaren nog verder te verduurzamen.

De Mik Real Estate Partners bracht, in collegiale samenwerking met Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, de nieuwe transacties namens Proptimize tot stand.
Danfoss B.V werd geadviseerd door Cushman & Wakefield en Keylane Life & Pension B.V. door CBRE B.V.

Na deze recente verhuurtransacties komt er in 2024 nog circa 4.300 m² kantoorruimte voor verhuur beschikbaar in het gebouw.

Betrokken pand Fascinatio Boulevard 204, 3065WB, Rotterdam
Betrokken organisaties CBRE Cushman & Wakefield De Mik Real Estate Partners Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting, partner in Dynamis Proptimize
Bron Proptimize
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

USG People huurt kantoorruimte in kantorencomplex Galgenwaard in Utrecht
Peter de Mik met pensioen
Transcom huurt kantoorgebouw op Martini Trade Park Groningen