Vastgoeddata Nederland
Huurtransactie
Parkeergarage
Terug
Q-Park opent 18e parkeergarage in Rotterdam
9 juli 2024
Q-park Rijnhaven

Met de officiële opening, vandaag, van Q-Park Rijnhaven wordt een belangrijk onderdeel aan de bereikbaarheid van 'de pols van Katendrecht' toegevoegd, en daarmee aan de soepele mobiliteit in de stad. De nieuwe ondergrondse parkeergarage ligt onder The View en heeft 215 openbare parkeerplaatsen; waarvan er tien op korte termijn van elektrische laadpalen worden voorzien. Daarnaast biedt de garage ook ruimte aan 239 parkeerplaatsen voor bewoners van de bovengelegen appartementen en 45 parkeerplaatsen voor hotelgasten.

In, op en langs de Rijnhaven, met zijn historische kades, industriële monumenten en fraaie vergezichten, komt een nieuw stuk stadscentrum. Zo verrijst aan de zuidzijde van de haven The View. Dat bestaat uit het luxe woongebouw The Bay House met 110 appartementen – waaronder de grootste en meest exclusieve woning van Rotterdam, ‘The Box’ – en een Eurostars hotel met 188 kamers en rooftoprestaurant.

Daarnaast wordt in fase II van The View gebouwd aan het Porter House; een 135 meter hoge woontoren met ondergelegen Jumbo foodmarkt en ‘Galleria’ met diverse winkels. Ook de herontwikkeling van het monumentale Pakhuis Santos tot locatie voor het Nederlands Fotomuseum is onderdeel van de ontwikkeling van 'de pols van Katendrecht'.

“Mooi dat we met deze parkeerlocatie wederom een bijdrage kunnen leveren aan de transformatie van dit gebied tot hot spot van Rotterdam”, aldus Maxime Vissers, acquisitiemanager bij Q-Park. “Op Katendrecht en de Kop van Zuid zijn we al sterk vertegenwoordigd met onder andere parkeergarages De Rotterdam, Boston & Seattle en Fenix. Als je ziet wat er in dit stuk van Rotterdam-Zuid allemaal nog staat te gebeuren, dan is dat echt indrukwekkend. Daar werken we graag aan mee.”

Het ontwerp van The View is van Joke Vos Architecten. Voor de exploitatie van de parkeergarage heeft Q-Park een langdurige samenwerking met eigenaar, The View of Rotterdam BV, gesloten.

Het parkeertarief is 1 euro per kwartier en bedraagt maximaal 25 euro per dag. Parkeerplaatsen kunnen vooraf, online gereserveerd worden. Q-Park ligt handig dichtbij metrostation Rijnhaven, waardoor er gemakkelijk op het openbaar vervoer overgestapt kan worden en zo de laatste kilometers naar de eindbestemming kunnen worden afgelegd.

Betrokken pand Rijnhavenkade 8, 3072JS, Rotterdam
Betrokken organisatie Q-Park
Bron Q-Park
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

27e locatie voor Q-Park in Amsterdam
Q-Park Frontenpark flink uitgebreid
Orange IM voegt nieuwe locatie toe aan portfolio; Parkeergarage op NDSM-terrein voltooid