Vastgoeddata Nederland
Kooptransactie
Kantoorruimte
Terug
Rabobank verkoopt historische kantoorgebouwen in centrum van Sneek
18 december 2023
Kantoorgebouwen aan het Martiniplein 1-11 in Sneek

Rabobank heeft twee kantoorgebouwen aan het Martiniplein in Sneek verkocht aan een particuliere investeerder. De transactie is een gedeeltelijke sale-and-leaseback constructie, waarbij Rabobank een deel van het kantoor voor meerdere jaren terughuurt.

De gebouwen zijn in totaal 5.882 vierkante meter groot op een terrein van 2.241 vierkante meter, beschikken over 29 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage en hebben respectievelijk energielabel A en B. De locatie in het centrum van Sneek is goede bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. De gebouwen aan het Martiniplein 1 en 11 in Sneek zijn recent grotendeels gerenoveerd en hebben verschillende huurders.

Roderick Kuitert, Director Capital Markets en verantwoordelijk voor MidCap Investments bij Colliers: “Deze transactie is een voorbeeld van de dynamiek in het huidige MidCap-segment voor transacties van minder dan 20 miljoen euro. Het kantoorgebouw is een duurzame kantoorbelegging met voor de huurders gemiddeld een middellange huurtermijn. Ondanks de onzekerheid op de kantorenmarkt was er sterke interesse in het kantoorgebouw aan het Martiniplein. Wij zijn trots op onze rol in dit verkooptraject.”

Colliers heeft Rabobank begeleid met de afdelingen Asset Services en Capital Markets voor de verkoop van het kantoorgebouw.

Betrokken pand Martiniplein 1-11, 8601EG, Sneek
Betrokken organisaties Colliers Rabobank Sneek-Zuidwest Friesland
Bron Colliers
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Winkelcentrum Brazilië Amsterdam volledig verhuurd
Jacob Pot nieuwe Director Retail Capital Markets
Søstrene Grene huurt winkel in Musiskwartier Arnhem