Vastgoeddata Nederland
Kooptransactie
Woonruimte
Terug
Verkoop Diaconessenhuis Voorburg afgerond
25 oktober 2023
Voormalige Diaconessenhuis aan de Fonteynenburghlaan in Voorburg

Het voormalige ‘Diaconessenhuis’ aan de Fonteynenburghlaan in Voorburg is via verkoop bij inschrijving door de Reinier de Graaf Groep verkocht aan Woonhave Ontwikkeling B.V.

De verkoop betreft het bestaande gebouw van ca. 16.000 m2 en het omliggende perceel van totaal circa 30.500 m2. Woonhave is voornemens om de locatie, met haar unieke ligging aan de Vliet en omringd door groen, te ontwikkelen tot woningen. De herontwikkeling moet ruimte gaan bieden aan nieuwe appartementen en maisonnettes in verschillende soorten,
afmetingen en prijsklassen.

In de ambities voor het gebied wordt gebruik gemaakt van de locatiekwaliteiten en ingezet op een verbinding van de nieuwe woningen met het landschap, de omgeving en de Vliet.

Het nieuwe woongebied komt te liggen naast het nieuwe Behandelcentrum Voorburg dat Reinier de Graaf Groep in 2022 in gebruik heeft genomen. Vanwege de veranderende zorgvraag en een nieuwe manier om laagdrempelige zorg aan te bieden, dicht bij de patiënt, heeft het Reinier de Graaf Groep haar vestigingen geconcentreerd en kwam het Diaconessenhuis vrij voor een nieuwe functie.

Zoals gebruikelijk bij vervreemding van onroerende zaken van zorginstellingen heeft de verkoopprocedure onder toezicht van het College Sanering gestaan en is goedkeuring verleend. Het transport heeft inmiddels plaatsgevonden.

Reinier de Graaf Groep is bij de verkoop geadviseerd door Nadorp Bedrijfsmakelaars en werd juridisch bijgestaan door Buren Legal. Planmatig werd Reinier de Graaf Groep begeleid door De Mannen van Schuim.

Woonhave is tijdens het plan- en aankoopproces geadviseerd door een groot team van architecten en adviseurs, waaronder Groosman Architecten en Houthoff. In opdracht van Woonhave zal WDevelop Vastgoedontwikkeling de ontwikkeling begeleiden en de realisatie voorbereiden in samenwerking met bouwteampartner Niersman. In het vervolgproces zal de gemeente Leidschendam – Voorburg een samenwerkingsverband aangaan met Woonhave.

Betrokken pand Fonteynenburghlaan 5, 2275CX, Voorburg
Betrokken organisaties Houthoff Nadorp Bedrijfsmakelaars Niersman Reinier de Graaf Groep Woonhave
Bron Nadorp Bedrijfsmakelaars
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

M7 Real Estate Netherlands verkoopt twee kantoorcomplexen aan Focus on Impact
De Oudendal Groep uit Leiden verhuurt monumentaal pand aan de Endegeesterstraatweg op Landgoed Endegeest aan The Breathwork Coach
Dudok Real Estate verwerft multi-tenant kantoor Weena Toren in Rotterdam