Vastgoeddata Nederland
Kooptransactie
Winkelruimte
Terug
Nederlandse winkelportefeuille geherfinancierd door BGO
6 september 2023
Nederlandse winkelportefeuille geherfinancierd door BGO

CBRE trad op als exclusieve schuldbemiddelaar voor de herfinanciering van een Nederlandse winkelstraatportefeuille in eigendom van Castlelake fondsen. BGO verzorgde de herfinanciering van de 'Nexus'-portefeuille die bestaat uit zes regionale, centraal gelegen winkelpanden (in Assen, Deventer, Helmond, Spijkenisse, Veenendaal en Venlo) met ongeveer 110.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak. De portefeuille wordt beheerd door ARC Real Estate Partners. De ca. De BGO-faciliteit van €115 miljoen herfinanciert de Big 6 Facility zoals opgenomen in de Kanaal CMBS Finance 2019 op de eindvervaldag.

Arie Den Hartog, Retail Partner bij ARC; "We zijn blij dat we onze jarenlange ervaring in het retailsegment en met deze portefeuille konden inzetten om deze nieuwe financieringsfaciliteit te structureren, die ons in staat zal stellen om ons businessplan in de komende jaren te voltooien."

Ulrike Broelsch, Managing Director bij BGO; "Hoewel al behoorlijk gestabiliseerd, geloven we dat we, door de tijd te investeren om deze activa goed te begrijpen, een concurrerend financieringspakket hebben kunnen regelen."

Robert-Jan Peters, Executive Director bij CBRE Debt & Structured Finance; "Dankzij een goede voorbereiding, gebruikmakend van ARC's en onze eigen interne specialistische retailkennis, konden we de markt benaderen om de beschikbare financieringsoplossingen te schetsen en Castlelake verschillende aantrekkelijke opties te bieden. Een strak beheerd afsluitproces stelde ons vervolgens in staat om de transactie tijdig af te ronden."

Voor deze transactie trad CBRE op als exclusieve schuldbemiddelaar voor Castlelake, Greenberg Traurig trad op als juridisch adviseur van de kredietnemer en van Doorne trad op als juridisch adviseur van de kredietverstrekker.

ARC Real Estate Partners is een in 2016 opgerichte Amsterdamse onafhankelijke vastgoedbeleggingsbeheerder. ARC levert management- en adviesdiensten aan een selecte groep internationale investeerders die hun activiteiten in Nederland willen starten of uitbreiden. Voor deze investeerders treden ze op als lokale operationele partner en participeren ze in de transactie via co-investeringen en op prestaties gebaseerde vergoedingen. ARC richt zich uitsluitend op Nederland en heeft een team van tien gespecialiseerde vastgoedinvesteringsprofessionals. Sinds de oprichting heeft ARC Real Estate Partners met succes meer dan €1 miljard aan vastgoedtransacties in Nederland uitgevoerd.

BGO wil investeerders en belanghebbenden helpen waarde te realiseren uit de gebouwde omgeving in 's werelds belangrijkste vastgoedmarkten van dit moment. Het bedrijf heeft een AUM van ongeveer $83 miljard en is actief in 28 steden, in 14 landen met een team van ruim 1.400 medewerkers. BGO heeft een actief platform voor commerciële vastgoedleningen in het Verenigd Koninkrijk en Europa. De aangeboden senior, hele leningen en mezzanineleningen zijn typisch gestructureerd om klanten in staat te stellen hun bedrijfsplannen uit te voeren en waarde te creëren. Het European Lending-team heeft sinds 2001 voor meer dan $ 17 miljard aan leningen verstrekt in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

CBRE Debt & Structured Finance maakt deel uit van CBRE, 's werelds grootste dienstverlener op het gebied van commercieel vastgoed en investeringsmaatschappij, met wereldwijd de nummer 1 marktpositie in leasing, vastgoedverkoop, outsourcing, vastgoedbeheer en taxatie. CBRE is ook de grootste ontwikkelaar van commercieel vastgoed in de Verenigde Staten en heeft een AUM van meer dan $149 miljard binnen haar Investment Management business. De meer dan 115.000 werknemers van het bedrijf (exclusief werknemers van Turner & Townsend) bedienen klanten in meer dan 100 landen, waaronder meer dan 95 van de Fortune 100. CBRE Debt & Structured Finance is een gespecialiseerde divisie die een breed scala aan financieringsvormen regelt, voor een zeer diverse groep klanten en voor een groot aantal verschillende soorten activa. Het pan-Europese, 50 man sterke team sluit jaarlijks circa € 8 miljard aan financieringen af via lokale teams in 11 landen.

Betrokken organisaties ARC Real Estate Partners Castlelake CBRE Greenberg Traurig Van Doorne
Bron CBRE
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

APF International verhuurt 456 m² kantoorruimte aan Ieder(in) in Le Mirage
Macee huurt kantoorruimte in WTC Arnhem
M7 verkoopt kantoorgebouw in Breda aan particuliere belegger