Vastgoeddata Nederland
Huurtransactie
Bedrijfsruimte
Terug
DHG verhuurt 10.363 m2 aan van Veenendaalweg in de Rotterdamse Waalhaven
8 december 2023
Van Veenendaalweg 5 en 11-17 in Rotterdam

DHG heeft drie huurovereenkomsten afgesloten in twee aansluitende bedrijfspanden aan de van Veenendaalweg 5 en 11-17 in Rotterdam. Eerder dit jaar kocht DHG beide bedrijfspanden in de Rotterdamse Waalhaven, een gebied waar DHG van oudsher erg actief is.

Xtra Materiaal
Xtra Materiaal & Xtra Services B.V. huurt de van Veenendaalweg 5 van ca. 3.838 m2 waarvan 2.307 m2 bedrijfsruimte, 63 m2 kantoorruimte en 1.468 m2 buitenterrein. De huurovereenkomst is afgesloten voor de duur van 5 jaar. Xtra Materiaal B.V. is al ruim 30 jaar een Rotterdams allround professioneel verhuurbedrijf met een breed assortiment van hoogwerker, steigers en hogedrukreinigers tot ladderliften.

AB COM Services
AB COM Services is al ruim 12 jaar een gewaardeerde huurder van DHG en breidt haar ruimte uit met een gedeelte van het bedrijfspand aan de van Veenendaalweg 11. Het gehuurde bestaat uit 1.232 m2 bedrijfsruimte en 145 m2 mezzanine. AB COM SERVICES BV is een onafhankelijk opererende onderneming die haar klanten veilige en betrouwbare logistieke diensten biedt in de vorm van op- en overslag van voornamelijk ruwe olie, geraffineerde aardolieproducten, biobrandstoffen en petrochemie.
Transportcentrale Rotterdam B.V.

Transportcentrale Rotterdam B.V. gaat het pand aan de van Veenendaalweg 17 huren. Dit gedeelte van ca. 5.148 m2 bestaat uit 1.053 m2 bedrijfsruimte, 1.218 m2 kantoorruimte, 900 m2 overkapping en 1.977 m2 buitenterrein. De huurovereenkomst is aangegaan voor een periode van 5 jaar. Transportcentrale Rotterdam is opgericht in 1973 een is inmiddels uitgegroeid tot een modern nationaal- en internationaal transportbedrijf. TCR is de onmisbare schakel en intermediair in de logistieke keten tussen internationale rederijen, expediteurs en kleine transportbedrijven.

Door deze drie transacties zijn beide panden geheel verhuurd. DHG werd bij deze transacties geadviseerd door Molenaar Bedrijfshuisvesting.

Over DHG
DHG heeft sinds 2015 ruim 1,5 miljoen m2 aan distributiecentra volgens het SMARTLOG concept gerealiseerd. Op dit moment is circa 600.000 m2 SMARTLOG in aanbouw op verschillende locaties in Hellevoetsluis, Moerdijk, Rotterdam, Vlissingen en Zaandam. Daarnaast heeft DHG een beleggingsportefeuille van bedrijfspanden in Nederland en participeert zij in bedrijven.Mede dankzij deze recente verhuurtransacties is de leegstand in de volledige DHG vastgoedportefeuille gedaald tot een historisch laag niveau van 0,1%.

Betrokken panden Van Veenedaalweg 11-17, 3088HG, Rotterdam Van Veenedaalweg 5, 3088HG, Rotterdam
Betrokken organisaties David Hart Groep (DHG) Molenaar Bedrijfshuisvesting
Bron David Hart Groep (DHG)
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

DHG koopt bedrijfspand in de Rotterdamse Waalhaven
ProRail huurt nieuwe locatie voor Incidentenbestrijding in Rhoon
DHG verwerft locatie van 12 hectare in Vlissingen