Vastgoeddata Nederland
Algemeen
Woonruimte
Terug
BAM en Woningstichting Rochdale verduurzamen 31 woningen in Purmerend
5 februari 2024
Woningen aan de Vlasleeuwenbek in Purmerend

In opdracht van Woningstichting Rochdale heeft BAM Wonen 31 grondgebonden huurwoningen verduurzaamd aan de Vlasleeuwenbek in Purmerend. In januari zijn de woningen naar tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd. Tijdens een eerdere informatiebijeenkomst zijn de bewoners geïnformeerd over het plan voor de woningverbetering. De bewonersparticipatie haalde een percentage van maar liefst 90%.

Eric Nagengast, directeur Vastgoed Rochdale: “Fantastisch dat vrijwel alle bewoners van de Vlasleeuwenbek zo enthousiast zijn over de verduurzaming van hun huizen. Op deze manier zetten we met elkaar een mooie stap op weg naar een schone toekomst.”

Duurzamere woning
De woningen hebben nu nieuwe HR++ beglazing, nieuwe buitendeuren en bodem- en dakisolatie. Deze maatregelen leveren een positief effect op de woonlasten van de bewoners. Het pakket aan energiebesparende maatregelen (met HR++ glas, goede ventilatie en isolatie) zorgt ervoor dat de woning minder gas verbruikt om warm te blijven en verlaagt de woonlasten. Daarnaast bood Rochdale bewoners de mogelijkheid tot het plaatsen van zes zonnepanelen. Na de woningverbetering presteert de woning duurzamer (minimaal energielabel A). Dat betekent een verlaging van het energieverbruik en minder Co2 uitstoot.

Samenwerking
Het project volgt op een eerdere prettige samenwerking bij de renovatie van 111 woningen Spoorzicht Diemen. Véronique Leenhouwers, directeur noordwest bij BAM Wonen: ‘Fijn dat Woningstichting Rochdale en BAM Wonen hiermee een vervolg aan onze samenwerking geven en daarmee een waardevolle bijdrage leveren aan de grote verduurzamingsopgave waar we met elkaar voor staan. Deze verduurzaming past in onze strategie ‘Building a sustainable tomorrow’, waarin duurzaamheid, industrialisering en digitalisering centraal staan.’

Vlasleeuwenbek
Rochdale kiest voor verduurzaming omdat de woningen zijn gebouwd in bouwjaar 1980, een periode waarin minder aandacht werd gegeven aan energiezuinig wonen.

Betrokken organisaties BAM Wonen Rochdale
Bron BAM Wonen
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

NLV en BAM vieren 12,5 jaar ketensamenwerking en 2.200 verduurzaamde woningen
Woonconcept en BAM Wonen verduurzamen sociale huurwoningen naar nul-op-de-meter in Steenwijk
Altera Vastgoed zet verdere verduurzaming voort in Udenhout