Vastgoeddata Nederland
Algemeen
Woonruimte
Terug
Herfinanciering locatie Dichterskwartier van Anders Invest Huurwoningen Fonds door Rabobank
27 maart 2024
Dichterskwartier in de wijk Stadsdennen in Harderwijk

Anders Invest heeft één van haar woningportefeuilles bij de Rabobank geherfinancierd. De recent opgeleverde ‘Dichterskwartier”-portefeuille bestaat uit 196 huur- en 24 koopwoningen, gelegen in de wijk Stadsdennen nabij het centrum van Harderwijk. De woningen worden verhuurd in het gereguleerde en middensegment. Voor beide woningtypen overtrof de vraag vanuit woningzoekenden vele malen het aanbod. In korte tijd zijn alle beschikbare appartementen verhuurd en is het wooncomplex inmiddels volledig bewoond. De ‘Dichterskwartier’-woningportefeuille maakt deel uit van het Huurwoningenfonds van Anders Invest. Dit fonds richt zich op kleine huishoudens in economisch sterke regio’s van Nederland en richt zich op zowel jongeren als ouderen. Het fonds omvat inmiddels 1.300 appartementen. Anders Invest opereert onder het eigen huurwoninglabel ‘Wij Wonen’, waarbij het bevorderen van sociale cohesie onder huurders centraal staat.

Johan van Renselaar bij Anders Invest; “Ondanks alle (recente) maatregelen die beleggingen in huurwoningen negatief beïnvloeden, blijft ons inziens een investering in huurwoningen een verantwoorde belegging met een prima lange termijn perspectief. Dit nieuwbouwproject was voor ons een uitgelezen kans om ons marktaandeel in de residentiële sector te vergroten. Zeker in Harderwijk met haar regionale aantrekkingskracht en groei-ambities. Het Rabobank-team heeft ons de juiste combinatie van financiële zekerheid en structurele flexibiliteit kunnen bieden die we nodig hebben om deze investering effectief te beheren.”

Yüksel Yildirim, direcor bij CBRE Debt & Structured Finance; “Het was een groot genoegen om aan deze deal te werken. Samen met Anders hebben we de markt verkend om de beste financiële oplossing te vinden. Na een grondige analyse hebben we Anders Invest de best mogelijke financieringsoplossing geadviseerd. In nauwe samenwerking met Anders Invest en Rabobank hebben we het proces op een strakke en efficiënte manier doorlopen en afgesloten.”

Kees Goemans, Accountmanager Grootzakelijk bij Rabobank: “We zijn trots en dankbaar dat we hebben mogen bijdragen aan de financiering van dit toekomstbestendige woningenproject “Dichterskwartier”. In nauwe samenwerking met het Anders Invest Huurwoningenfonds en CBRE Debt & Structured Finance hebben we de juiste financiële oplossing gevonden om dit project te realiseren.

Dit project gaat niet alleen over vastgoed, maar ook over duurzaamheid en het bevorderen van de doorstroming op de woningmarkt. Bovendien kunnen meer mensen passend wonen dichtbij belangrijke voorzieningen. Als coöperatieve bank willen we een actieve bijdrage leveren aan een duurzame woningmarkt. Deze woningen zijn ontworpen met het oog op energiezuinigheid, comfort en levenskwaliteit. Ze zijn voorzien van moderne technologieën en materialen die de impact op het milieu minimaliseren en tegelijkertijd het wooncomfort maximaliseren. Denk aan zonnepanelen, WKO-systeem en slimme energiebeheersystemen. Het is daarmee niet alleen een financiële transactie, maar ook een bijdrage aan een betere wereld.”

Voor deze transactie trad CBRE op als exclusieve debt advisor voor Anders Invest.

Betrokken organisaties Anders Invest CBRE Rabobank
Bron CBRE
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

APF International verhuurt 456 m² kantoorruimte aan Ieder(in) in Le Mirage
Macee huurt kantoorruimte in WTC Arnhem
SD Projecten koopt winkelobject aan Hoofdstraat in Emmen