Vastgoeddata Nederland
Carrière
Terug
Lizan Goossens-Kloek nieuwe bestuurder Woonbron
23 januari 2024
Lizan Goossens-Kloek

Met het aanstaande vertrek van Woonbronbestuurder Karin van Dreven, is vorig jaar gestart met het werven van een nieuwe bestuurder. De sollicitatieprocedure is met succes doorlopen. Per 1 mei start Lizan Goossens-Kloek.

Over Lizan Goossens-Kloek
Lizan (52) is opgegroeid in de Alblasserwaard en woont in Rotterdam. Na het gymnasium rondde zij onder meer een studie tot bedrijfseconoom, registeraccountant (beide Erasmus Universiteit Rotterdam) en vastgoeddeskundige (Amsterdam School of Real Estate) af.

Ze heeft inmiddels ruim 28 jaar ervaring in de internationale en nationale controle- en adviespraktijk, met een specialisatie in de woningcorporatie- en bouwsector. Sinds 2013 is zij als partner verbonden aan Deloitte, en heeft zij een leidinggevende positie in de landelijke controle- en adviespraktijk van woningcorporaties en de Rotterdamse auditpraktijk. Ze heeft tientallen OOB-woningcorporaties gecontroleerd en geadviseerd. Daarmee beschikt zij over een uitgebreide werkervaring en groot netwerk in de corporatiesector. Haar expertise ligt op vastgoed en projectontwikkeling, evenals de cultuuraspecten van een corporatie. Zij heeft een brede interesse in mens en maatschappij, wat onder meer heeft geresulteerd in de oprichting van de Deloitte Impact Foundation. Daarbij worden via maatschappelijke projecten mensen op het gebied van educatie, sociale innovatie en een duurzame samenleving geholpen.

Lizan over haar keuze voor Woonbron
"Al lange tijd speelt bij mij de wens een grotere bijdrage te leveren aan de corporatiesector. Een sector waarin ik al jaren actief ben en die mij na aan het hart ligt. De maatschappelijke betekenis en de bijdrage aan de regio, waar ik ook zelf woon, zijn daarbij voor mij belangrijke thema’s. Bij Woonbron kan ik hier in een mensgerichte en professionele omgeving invulling aan geven."

Raad van Bestuur Woonbron
Per 1 mei start Goossens-Kloek bij Woonbron. Samen met bestuursvoorzitter Richard Sitton gaat zij het tweehoofdige bestuur vormen. Siebe Riedstra, voorzitter Raad van Commissarissen van Woonbron: "We zijn blij met de komst van Lizan als lid van de Raad van Bestuur. Zij brengt nieuwe kennis en expertise binnen, en combineert dat met veel ervaring in corporatieland. In de gesprekken hebben we haar leren kennen als een mensgerichte bestuurder."

De komende maanden rondt Lizan Goossens-Kloek haar werkzaamheden bij Deloitte af. Naar de partners en medewerkers van Woonbron: "Ik kijk erg uit naar de kennismaking en samenwerking met de bewoners, professionele partners en medewerkers van Woonbron!"

Betrokken organisatie Woonbron
Bron Woonbron
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Feestelijke oplevering 48 nieuwbouwappartementen in Zevenhuizen
120 woningen in IJsselmonde klaar voor de toekomst
UNO huurt kantoorruimte in SQM Rijswijk