Vastgoeddata Nederland
Kooptransactie
Woonruimte
Terug
Partnerschap Plaza Resident Services en VanHuyse
9 juli 2024
Woongebouw De Boezem in Rotterdam

Plaza Resident Services en VanHuyse hebben een samenwerkingsverband voor de verkoop van huurwoningen in Nederland getekend. Dit partnerschap richt zich in eerste instantie op De Boezem, een project ontwikkeld door B-Right Urban Living, met duurzame appartementen met energielabel A++ in het centrum van Rotterdam.

Wet betaalbare huur
Het besluit om De Boezem te verkopen is ingeleid door de invoering van de Wet Betaalbare Huur. Eigenaar Mosaic World heeft gedurende de afgelopen 10 jaar meer dan 4.000 sociale huurwoningen toegevoegd aan de Nederlandse woningmarkt, en al die tijd vastgehouden aan een langjarige “hold” strategie voor haar vastgoedportefeuille. Echter is deze strategie inmiddels aangepast, door veranderde wetgeving en regeldruk, en is gestart met het uitponden van enkele huurcomplexen in Nederland. Hierdoor zullen de komende jaren enkele honderden sociale huurwoningen van de markt verdwijnen.

Moderne stadsappartementen
De Boezem, een gebouw passend bij de naoorlogse architectuur van de wijk, heeft een parkeergarage, een groene binnentuin en een verscheidenheid aan volledig gemeubileerde en gestoffeerde appartementen. De appartementen variëren in grootte van ongeveer 60m2 tot 130m2.

VanHuyse neemt de verkoop van de appartementen en bijbehorende parkeerplaatsen op zich, gebruikmakend van hun lokale expertise en landelijke netwerk. Deze samenwerking luidt een nieuw hoofdstuk in voor zowel VanHuyse als Plaza Resident Services.

Betrokken pand Boezemweg 161 A, 3031BH, Rotterdam
Betrokken organisaties B-Right Urban Living Plaza Resident Services
Bron B-Right Urban Living
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

B-Right Urban Living levert 38 studio’s op in centrum Sittard
Bouw wooncomplex Up North in Amsterdam Noord officieel gestart
B-Right Urban Living realiseert nieuwe hoofdkantoor Mosaic World