Vastgoeddata Nederland
Ontwikkeling
Logistiek vastgoed
Logistiek vastgoed
Terug
JYSK zet belangrijke stap in bouw nieuw distributiecentrum in Lelystad
12 februari 2024
Het nieuwe distributiecentrum van Jysk in Lelystad

JYSK heeft de contracten getekend met twee gespecialiseerde bedrijven, Körber en voestalpine, voor de levering van de automatisering en hoogbouwmagazijnen voor het nieuwe distributiecentrum in Lelystad.

JYSK bouwt een volwaardig, modern distributiecentrum naast het tijdelijke distributiecentrum in Lelystad, dat een jaar geleden werd geopend. Het nieuwe gebouw wordt 140.000 vierkante meter groot.

Als belangrijke stap in de goede richting heeft JYSK nu de contracten getekend voor het leveren van de automatisering en staalconstructie voor het nieuwe distributiecentrum. Körber levert de automatisering en voestalpine Krems Finaltechnik GmbH verzorgt de staalconstructie voor de twee grote hoogbouwmagazijnen.

"We hebben de bouwplannen in maart 2022 gepauzeerd vanwege de gestegen prijzen voor grondstoffen en diensten als gevolg van de onzekerheden in de wereld. We zijn blij dat we nu een stap dichter bij de start van de bouw zijn. Met het nieuwe distributiecentrum verkleinen we de rijafstand naar de JYSK-winkels in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland en komen we dichter bij onze klanten", zegt Ole Thomsen, Executive Vice President Logistics.

Naast de voordelen op het gebied van distributie zal het nieuwe, hightech distributiecentrum sterk geautomatiseerd zijn. Dat zorgt voor een grote efficiëntie en een verdere verbetering van de werkomgeving voor de medewerkers van JYSK.

Er werken momenteel 57 medewerkers in het tijdelijke logistieke centrum nabij de Flevokust Haven. Als het nieuwe distributiecentrum volledig operationeel is, levert dat naar verwachting meer dan 250 nieuwe banen op.

JYSK verwacht dat de bouw in de zomer van 2024 begint en dat het nieuwe distributiecentrum in de eerste helft van 2026 klaar en operationeel is.

Feiten
Het nieuwe distributiecentrum beschikt straks over:

Twee high bays (hoogbouwmagazijnen) met 166.000 palletlocaties, bediend door 21 kranen
Modules voor ergonomisch en efficiënt picken en verpakken van online bestellingen
Robots voor de geautomatiseerde verwerking van inkomende en uitgaande producten

Betrokken pand Buitenhavenweg 48, 8221RJ, Lelystad
Betrokken organisatie Jysk
Bron Jysk
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

JYSK Nederland investeert in digitale prijskaarten en headsets
JYSK keert met gloednieuwe winkel terug in Leeuwarden
JYSK opent drie vernieuwde winkels op één dag