Vastgoeddata Nederland
Algemeen
Logistiek vastgoed
Terug

De gefinancierde portefeuille bevat dertien hoogwaardige SMARTLOG distributiecentra met een totale oppervlakte van meer dan 500.000 m². Daarnaast biedt de financiering ruimte voor de lopende ontwikkel pijplijn van diverse SMARTLOG distributiecentra. Deze XXL distributiecentra zijn geschikt voor uiteenlopende typen gebruikers die op zoek zijn naar state-of-the-art mogelijkheden om goederen op een veilige en efficiënte manier te kunnen opslaan. Dankzij de strategische locaties hebben de SMARTLOG gebruikers directe toegang tot belangrijke water-, spoor- en snelwegen in het Rotterdamse havengebied of andere logistieke hotspots.

SMARTLOG distributiecentra
Na drie grote verkopen in 2022, 2020 en 2019 van 196.000 m² (LogChainOne), 131.000 m² (LogChainTwo) en 233.000 m² (Maasvlakte) heeft DHG de strategische keuze gemaakt om nieuwe ontwikkelingen niet langer te verkopen maar te houden en een eigen SMARTLOG beleggingsportefeuille op te bouwen. De groene lening van € 625 miljoen financiert de reeds gebouwde en toekomstige SMARTLOGs en onderstreept opnieuw DHG’s moderne en duurzame ontwikkelingsstandaard die al jaren wordt aangehouden.

Over DHG
DHG heeft sinds 2015 ruim 1,5 miljoen m² aan distributiecentra volgens het SMARTLOG concept gerealiseerd. Op dit moment is circa 500.000 m² SMARTLOG in aanbouw op verschillende locaties in Hellevoetsluis, Moerdijk, Rotterdam en Zaandam. DHG is continu actief met het verwerven van nieuwe locaties in Nederland om daarmee de ontwikkelpijplijn weer aan te vullen met als doel haar SMARTLOG portefeuille te laten groeien naar 1,5 tot 2 miljoen m². Daarnaast heeft DHG een beleggingsportefeuille van light industrial vastgoed, terminals en kantoren. DHG participeert ook in logistiek gerelateerde bedrijven. Door funding en kennis te bieden geeft zij bedrijven de kans om te groeien op de door hen gewenste manier.

Groene stappen
DHG is de afgelopen jaren groener gaan ontwikkelen. Onlangs heeft DHG een BREEAM expert in huis gekregen. Met deze kennis kan DHG nog duurzamere en aangenamere panden aan huurders opleveren. Naast duurzaamheid wordt er tijdens de ontwikkeling van de SMARTLOGs zo veel mogelijk gewerkt met de normen van circulariteit. Begin dit jaar is DHG ook gestart met een eigen merk op het gebied van zonne-energie. Met TwoZero exploiteert zij haar eigen zonneparken op de daken van de SMARTLOGs om haar huurders op dit gebied nog beter te kunnen faciliteren.

Betrokken partijen
Het bankensyndicaat dat de lening verstrekt bestaat uit Aareal Bank, ABN AMRO en Rabobank. DHG werd bij deze transactie geadviseerd door Van Lanschot Kempen en Loyens & Loeff. Het bankensyndicaat werd geadviseerd door NautaDutilh.

Betrokken organisaties Aareal Bank ABN Amro David Hart Groep (DHG) Loyens & Loeff NautaDutilh Rabobank Van Lanschot Kempen
Bron David Hart Groep (DHG)
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

M7 verkoopt kantoorgebouw in Best aan particuliere belegger
PingProperties verlengd financiering met NIBC voor winkelcentrum Passage Schiedam
PingProperties verwerft kantoorgebouw De Argonaut bij intercitystation Amersfoort