Vastgoeddata Nederland
Kooptransactie
Kantoorruimte
Terug
Rijksvastgoedbedrijf koopt De Resident van Deka Immobilien Investments GmbH
16 juni 2023
Kantoorgebouw De Resident in Den Haag

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft het kantoorgebouw ‘De Resident’ in Den Haag, in eigendom verworven.
De Resident, of te wel Castalia, omvat 53.000 m2 verhuurbare kantoorruimte, 5 retail units aan de Turfmarkt en de Helicon parkeergarage aan de Zwarteweg.
Castalia is een van de hoogste gebouwen van Den Haag met een hoogte van 104 meter en maakt deel uit van het Rijkskantoor De Resident. Het gebouw is een van de voornaamste ijkpunten van de skyline van de stad. Oorspronkelijk stond het gebouw bekend als het Transitorium. Tijdens de renovatie in de jaren negentig zijn de twee puntdaken van 35 meter hoog op het gebouw geplaatst, wat het gebouw zijn kenmerkende karakter heeft gegeven en wat geresulteerd heeft in zijn karakteristieke bijnaam onder de Hagenezen.
Sinds de oplevering in 1998 is het gebouw altijd in gebruik geweest door het Rijk als de Ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
De levering heeft inmiddels plaatsgevonden.
Deka Immobilien Investments GmbH is bij de verkoop geadviseerd door Nadorp Bedrijfsmakelaars in samenwerking met NewGround Law. De Rijksoverheid werd juridisch bijgestaan door Pillar Notarissen.

Betrokken pand Parnassusplein 5, 2511VX, 's-Gravenhage
Betrokken organisaties Deka Immobilien Nadorp Bedrijfsmakelaars NewGround Law Pillar Notarissen Rijksvastgoedbedrijf
Bron Nadorp Bedrijfsmakelaars
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

De Oudendal Groep uit Leiden verhuurt monumentaal pand aan de Endegeesterstraatweg op Landgoed Endegeest aan The Breathwork Coach
PingProperties verkoopt multi-purpose warehouse op de Dutch Tech Campus aan internationale institutionele belegger
Verkoop Diaconessenhuis Voorburg afgerond