Vastgoeddata Nederland
Ontwikkeling
Woonruimte
Woonruimte
Terug
Feestelijke oplevering 48 nieuwbouwappartementen in Zevenhuizen
28 maart 2024
V.l.n.r. Woonbron directeur Arthur Oerlemans, wethouder Jan Willem Schuurman, Thunnissen directeur Roel van Drongelen en ontwikkelingsmanager bij Amvest en lid van de GOM-directie Edwin van Leeuwen

Het nieuwbouwproject aan de Kensington en Karlberg in de wijk Koningskwartier in de gemeente Zuidplas is op woensdag 27 maart feestelijk opgeleverd, in het bijzijn van wethouder Jan Willem Schuurman. Met dit project voegen de betrokken partijen 48 appartementen voor de sociale verhuur toe aan de woningvoorraad.

In deelplan 8 van de wijk Koningskwartier, die door de Gebiedsontwikkelingsmaatschappij Zuidplaspolder (een samenwerking tussen AM, Amvest, a.s.r., Heijmans en Woonbron) wordt ontwikkeld, heeft Woonbron de 48 meergezinswoningen uitgenomen. De woningen zijn verdeeld over 2 dezelfde woongebouwen van 5 bouwlagen en bestemd voor de sociale verhuur. De bouw was in handen van Thunnissen Bouw. De betrokken partijen planten tijdens de feestelijke oplevering in het bijzijn van de nieuwe bewoners een mooie haag.

Duurzame uitbreiding sociale voorraad
Met dit project draagt Woonbron bij aan de vernieuwing en verduurzaming van de sociale voorraad in Zuidplas. Woonbron directeur Arthur Oerlemans: “We hebben in deze prachtige wijk 48 gezinnen blij gemaakt met een mooie, duurzame, energiezuinige woning. Zo hebben alle appartementen het energielabel A+++ en worden gasloos opgeleverd: De appartementen en het warme water worden opgewarmd door een bodemwaterpomp. De begane grondvloer, gevel en dak zijn voorzien van hoogwaardige isolatie en de ramen en het vaste glas zijn voorzien van HR++ glas. En het mooie is, dat we vorig jaar in Koningskwartier 13 eengezinswoningen uitnamen en op een steenworp afstand nog eens 30 driekamerappartementen gaan uitnemen. De bouw van dit nieuwe project Zuyderkroon start voor de zomer.”

Ruimte voor iedereen
Wethouder Jan Willem Schuurman: “Als gemeente willen we ruimte bieden voor iedereen. Een eigen woning hoort daar zonder twijfel bij. Vanwege het grote tekort aan woningen is het belangrijk dat we blijven bouwen. Ik ben daarom blij dat we deze 48 appartementen erbij hebben. We vinden het heel belangrijk dat er ook betaalbare woningen gebouwd blijven worden. En niet alleen dat de huur betaalbaar is, maar ook dat de energiekosten zoveel mogelijk beperkt blijven. Met de komt van deze appartementen is dat gelukt. We danken iedere partij die hier aan mee heeft gewerkt.”

Betrokken organisaties a.s.r. real estate AM Ontwikkeling Amvest Gemeente Zuidplas Heijmans Thunnissen Groep Woonbron
Bron Woonbron
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

a.s.r. real estate sluit overeenkomst met Rituals voor nieuwe grotere locatie in Leidsche Rijn Centrum
Guts & Gusto opent winkel in Leeuwarden
BAM Wonen levert 64 verduurzaamde huurwoningen op aan a.s.r. real estate in Houten