Vastgoeddata Nederland
Kooptransactie
Logistiek vastgoed
Terug
P3 koopt 62.300 m² distributiecentrum in ontwikkeling in Herkenbosch
1 februari 2024
Distributiecentrum P3 Herkenbosch

P3 Logistic Parks breidt haar Nederlandse portfolio uit met de acquisitie van een nieuw te ontwikkelen distributiecentrum in een gevestigd logistiek bedrijvenpark in Herkenbosch. De langetermijn beheerder, investeerder en ontwikkelaar van logistiek vastgoed in Europa heeft het project gekocht van woningen-, kantoren- en logistieke vastgoedontwikkelaar Solidiam N.V. Het distributiecentrum, dat P3 Herkenbosch zal heten, wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2024 opgeleverd.

In lijn met de groeistrategie van het bedrijf, heeft P3 Logistic Parks een nieuwe forward-funding deal gesloten met de acquisitie van een te ontwikkelen modern distributiecentrum en kantoor in Nederland. Het project ligt in een gevestigd bedrijvenpark in Herkenbosch en bestaat uit kantoor-, logistieke en semi-industriële gebouwen. Met verbinding aan de N570 en dicht bij de A73, is het gebied goed bereikbaar, ook vanuit België en Duitsland.

Het project start in Q1 2024. Na oplevering in Q4 zal P3 Herkenbosch bestaan uit 62.341 m² verhuurbare ruimte, waaronder 55.540 m² magazijnruimte, 3.098 m² kantoorruimte en 3.703 m² mezzanine. Met toepassing van LED verlichting, een watermanagementsysteem, parkeerfaciliteit voor fietsen en de optie om fotovoltaïsche panelen te installeren, wordt er focus gelegd op energieprestatie. Voor P3 Herkenbosch streeft P3 naar een BREEAM-certificaat “Excellent” voor duurzaamheid.

Léon Vié, Managing Director Nederland en België bij P3 Logistic Parks: “P3 Herkenbosch is de volgende stap in onze groeistrategie voor Nederland. Deze deal volgt na onze vorige forward-funding acquisities in Amstelveen, Assen en recentelijk Emmen. Het is een succesvolle manier gebleken om onze activiteiten verder uit te breiden. We kijken ernaar uit om opnieuw een modern distributiecentrum op een belangrijke locatie toe te voegen aan ons Nederlandse portfolio.”

Ronald Egger, Managing Partner bij Solidiam N.V.: “Wij zijn verheugd om aan te kondigen dat we een tweede transactie met P3 hebben gesloten, kort na onze ontwikkeling in Emmen afgelopen oktober. De constructie is al gestart en we zijn in vergevorderde besprekingen om een deel van het pand te verhuren. De transactie met P3 geeft aan dat investeerders geïnteresseerd blijven in de logistieke markt. De samenwerking met de gemeente, buren en andere belanghebbenden was van groot belang voor het succes van deze ontwikkeling.”

P3 werd tijdens deze transactie geadviseerd door Dentons met Uijthoven Vastgoedadvies als bemiddelaar. Solidiam N.V. werd geadviseerd door Rechtstaete. Goldbeck B.V is aangesteld als hoofdaannemer voor P3 Herkenbosch.

Met deze nieuwe vestiging meegerekend bezit en beheert P3 momenteel elf logistieke vestigingen in de Benelux, verhuurd aan klanten zoals Lidl, Fresh Solutions Netherlands B.V., Jumbo, Yamato, Karl Rapp en Cargotech.

Betrokken organisaties Dentons Goldbeck P3 Logistic Parks Rechtstaete Solidiam Uijthoven Vastgoedadvies
Bron P3 Logistic Parks
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Altera Vastgoed verkoopt woningcomplex Valkenswaard
Altera Vastgoed verwerft Albert Heijn supermarkt in Sas van Gent
Altera Vastgoed koopt Amazing Oriëntal supermarkt in Eindhoven