Vastgoeddata Nederland
Huurtransactie
Kantoorruimte
Terug
Deloitte verlengt huurovereenkomst The Edge Amsterdam
27 maart 2024
The Edge aan de Gustav Mahlerlaan 2970 in Amsterdam

Accountants- en advies firma Deloitte heeft de huurovereenkomst met verhuurder DEKA Immobilien Investment GmbH voor de huur van het flagship office The Edge in Amsterdam langjarig verlengd. Deloitte en DEKA zijn een nieuwe huurovereenkomst aangegaan voor de huur van circa 32.130 m² kantoorruimte en 326 parkeerplaatsen.

Kantoorgebouw The Edge, gevestigd aan de Gustav Mahlerlaan 2970, behoort tot één van de meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland. Naast het duurzame karakter onderscheidt het gebouw zich door de toegepaste innovaties, waarmee het een nieuwe standaard vormt voor de gebruikers.

Deloitte en DEKA hebben met deze transactie tevens overeenstemming bereikt over extra investeringen in de verdere verduurzaming van het gebouw. Uit onderzoek blijkt dat dit gebouw nog altijd absolute koploper is op gebied van duurzaamheid met een BREEAM In-Use Excellent certificering. Daarnaast wordt ook nog verder onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om te voldoen aan de Paris Proof-norm, zoals gedefinieerd door DGBC. Deze verlenging sluit perfect aan bij de ambitie van Deloitte om de groei van het personeelsbestand te ondersteunen, alsmede bij de duurzaamheidsdoelstellingen van Deka als langetermijnbelegger.

Niels Hansen, Director Advisory & Transaction Services bij CBRE en Walther Lahnstein, Senior Commercial Manager Property Management bij CBRE: ‘Wij zijn ontzettend trots dat we verhuurder DEKA integraal met de afdelingen A&T, Property Management, Development Services en het ESG team hebben geadviseerd tijdens dit proces en hebben bijgedragen aan een unieke transactie gericht op de verdere verduurzaming van dit indrukwekkende kantoorgebouw.’

Ellen Waals, Head of Agency, en Caroline van Duren, Consultant Tenant Representation bij Savills in Nederland, voegen hieraan toe: ‘Wij zijn verheugd dat wij Deloitte hebben kunnen bijstaan in deze transactie. Een klant waarmee wij zowel op nationaal als internationaal niveau een sterke relatie hebben opgebouwd. Het is tevens inspirerend om te zien dat DEKA en Deloitte gezamenlijk hun duurzaamheidsdoelstellingen hebben vastgesteld en van plan zijn deze verder uit te bouwen. Dit toont aan hoe verhuurder en huurder samenwerken om duurzame doelen te bereiken en bij te dragen aan het verminderen van de vastgoedvoetafdruk.’

Verhuurder DEKA werd integraal op strategisch, technisch en commercieel gebied geadviseerd door CBRE. Deloitte werd bijgestaan door Savills.

Betrokken pand Gustav Mahlerlaan 2970, 1081LA, Amsterdam
Betrokken organisaties CBRE Deka Immobilien Deloitte Savills
Bron CBRE
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Van Stapele Koekmakerij huurt nieuwe winkelruimte in Amsterdam
Eviosys verkoopt bedrijfsgebouw van ca. 10.000 m² in Hoorn
Strafrechtadvocatenkantoor Sjöcrona van Stigt huurt kantoorruimte in Willemswerf Rotterdam