Vastgoeddata Nederland
Ontwikkeling
Logistiek vastgoed
Logistiek vastgoed
Logistiek vastgoed
Logistiek vastgoed
Terug
JYSK selecteert ervaren bouwer voor nieuw distributiecentrum in Lelystad
22 april 2024
Artist impression DC van Jysk in Lelystad

JYSK heeft Willy Naessens Nederland gekozen als hoofdaannemer voor het nieuwe distributiecentrum in Lelystad. Het van oorsprong Belgische familiebedrijf zal de complete bouw leiden.

Het nieuwe, sterk geautomatiseerde distributiecentrum van JYSK wordt 147.000 vierkante meter groot en vervangt het tijdelijke distributiecentrum in Lelystad. De bouw van het volwaardige, state-of-the-art distributiecentrum begint binnenkort.

"Ik ben erg blij dat we in Willy Naessens Nederland de juiste partner hebben gevonden voor de bouw van ons nieuwe distributiecentrum in Nederland. De nieuwe locatie verkleint de rijafstand naar onze vele JYSK-winkels in Nederland, maar ook in België, het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Containers zullen voornamelijk worden aangevoerd via de binnenvaartterminal in de Flevokust Haven om het transport over land verder te beperken. Dit brengt ons letterlijk dichter bij onze klanten," zegt Ole Thomsen, Executive Vice President Logistics bij JYSK.

De Deense woonwinkelketen streeft bij de bouw naar het hoogste niveau van de internationale duurzaamheidscertificering LEED.

Het terrein wordt ingericht met planten en open water voor regenwateropvang. Het kantoor krijgt een daktuin en de lagere delen van het gebouw krijgen groene daken. Zonnepanelen zullen een deel van de elektriciteit opwekken die in het gebouw wordt gebruikt.

Ervaren aannemer

"We zijn erg trots om de aannemer te zijn van het nieuwe distributiecentrum van JYSK. Met onze speciale werkwijze, waarbij we alle aspecten van het bouwproces in eigen hand houden, zullen we JYSK ondersteunen bij de totale ontwikkeling", zegt Jeroen de Bonth, algemeen directeur van Willy Naessens Nederland.

Willy Naessens Group is de afgelopen 60 jaar blijven innoveren, ondernemen en groeien, met een sterke focus op duurzaamheid. De groep bestaat uit meer dan 50 bedrijven, met een omzet van meer dan 1 miljard euro en meer dan 2.500 medewerkers. In 2023 won Willy Naessens de titel ‘Onderneming van het Jaar’ in België.

Klaar voor gebruik in 2026

JYSK heeft ook een overeenkomst gesloten met het Roemeense familiebedrijf Pyronova, dat de branddetectie- en sprinklersystemen levert. Afgelopen februari tekende JYSK al de contracten met twee gespecialiseerde bedrijven, Körber en voestalpine, voor de levering van de automatisering en hoogbouwmagazijnen voor het distributiecentrum.

JYSK verwacht dat de bouw later dit jaar zal beginnen en dat het nieuwe distributiecentrum in de loop van 2026 gebouwd en operationeel zal zijn.

Momenteel werken er ongeveer 60 medewerkers in het tijdelijke distributiecentrum in Lelystad. Het nieuwe distributiecentrum biedt straks werk aan meer dan 250 medewerkers.

Betrokken pand Buitenhavenweg 48, 8221RJ, Lelystad
Betrokken organisaties Jysk Willy Naessens
Bron Jysk
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

JYSK zet belangrijke stap in bouw nieuw distributiecentrum in Lelystad
JYSK ziet omzet opnieuw stijgen in boekjaar 2022/23
Jysk opent nieuwe en grotere winkel in Oosterhout