Vastgoeddata Nederland
Huurtransactie
Winkelruimte
Terug
Kroonenberg Groep verhuurt aan Nike in Zuidplein
15 februari 2024
Transformatie winkelruimte in winkelcentrum Zuidplein

Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met Retailors Netherlands BV voor een langjarige huurovereenkomst voor een filiaal van Nike in winkelcentrum Zuidplein. Het gehuurde betreft een winkelruimte van circa 845 m² verdeeld.

Winkelcentrum Zuidplein behoort met ruim 60.000 m², circa 160 winkels en circa 13 miljoen bezoekers per jaar tot een van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland. In de afgelopen jaren is het winkelcentrum door de gezamenlijke eigenaren getransformeerd en uitgebreid. Onderdeel van de herontwikkeling was de transformatie van Het Pand, waar voorheen Hema en Scapino gevestigd waren. Op deze locatie op het centrale plein zal Nike zich vestigen, net als nieuwe huurder NEW YORKER, waarmee Het Pand volledig is verhuurd.

De gevel van het door Nike gehuurde wordt op verzoek van huurder aangepast door architect T-Concept. Het gehuurde zal begin april aan huurder worden opgeleverd, waarna zij na een korte inbouwperiode in juni hun deuren zullen openen.

Nike is de grootste leverancier van sportartikelen ter wereld. Nike is een Amerikaans concern en fabrikant van sportschoenen, sportkleding, sportuitrustingen en accessoires. Nike verkoopt zijn producten onder andere onder de merknamen Air Jordan, Nike Air Max, Nike Golf en Team Starter. Verder behoren de merken Converse en Hurley ook tot Nike. Naast de ongeveer 1100 winkels die het bedrijf heeft, wordt het merk ook door andere retailers verkocht en via internet. Kroonenberg Groep werd bij deze transactie geadviseerd door KroesePaternotte.

Betrokken pand Zuidplein Hoog 622, 3083BN, Rotterdam
Betrokken organisaties KroesePaternotte Kroonenberg Groep New Yorker
Bron Kroonenberg Groep
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Kroonenberg Groep koopt Zuidplein 787 ten behoeve van herontwikkeling
Historisch lage leegstand in winkelcentrum Zuidplein Rotterdam
KroesePaternotte verkoopt off-market KFC- restaurant in Barendrecht