Vastgoeddata Nederland
Algemeen
Winkelruimte
Terug
Historisch lage leegstand in winkelcentrum Zuidplein Rotterdam
26 maart 2024
Winkelcentrum Zuidplein Rotterdam

Een jaar na de herontwikkeling van het Rotterdamse winkelcentrum Zuidplein is het succes van de ingreep duidelijk te zien. Het centrum trok vorig jaar meer dan dertien miljoen bezoekers en er kwamen twintig nieuwe winkels bij. Inmiddels is de leegstand gedaald naar een historisch laag niveau van 1,8%.

In het gerenoveerde winkelcentrum openden in 2023 formules zoals Lidl, America Today, Mango en Scapino een nieuwe of grotere winkel. Afgelopen maand kondigde het toonaangevende sportmerk Nike aan zich ook hier te willen vestigen. Deze winkel opent eind juni haar deuren. Er zijn dan nog maar drie winkelunits van de 160 beschikbaar.

Zuidplein scoort qua leegstand al jaren beter dan vergelijkbare stadsdeelcentra in Nederland. Het gemiddelde leegstandspercentage schommelt daar de afgelopen jaren tussen de 9 en 10%. “Deze prestatie benadrukt de aantrekkingskracht en veerkracht van één van de grootste overdekte winkelcentra in het land,” zegt Françoise Dechesne, bestuurder van Zuidplein. “In de eerste twee maanden kregen we bijna 9% meer bezoekers dan vorig jaar, dus ik heb vertrouwen in de toekomst van deze plek.”

Betrokken pand Zuidplein 624, 3083CX, Rotterdam
Betrokken organisatie Colliers
Bron Colliers
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Kroonenberg Groep koopt Zuidplein 787 ten behoeve van herontwikkeling
Kroonenberg Groep verhuurt aan Nike in Zuidplein
Intertoys huurt 1.000 m² aan op Sint Jorisplein in Amersfoort