Vastgoeddata Nederland
Kooptransactie
Woonruimte
Terug
Grouwels Vastgoed verwerft 413 woningen van Amvest
10 juni 2024
Wooncomplex in Barendrecht

Amvest heeft namens het Amvest Residential Core Fund zeven wooncomplexen met in totaal 413 woningen verkocht aan Grouwels Vastgoed. De complexen bevinden zich verspreid over de steden Almere (2x), Barendrecht (2x), Breda, Ede en Vleuten. Capital Value en Loyens & Loeff begeleidden Amvest bij de verkoop.

Het betreft een duurzame portefeuille met gunstige bouwjaren (na 2000) en hoofdzakelijk energielabel A. De complexen beschikken allen over ruime woningen (gemiddeld circa 100 m²) en liggen op gunstige locaties in Nederland. De twee complexen in Barendrecht betreffen eengezinswoningen. De overige complexen betreffen meergezinswoningen.

Richard Dohmen, Algemeen Directeur Grouwels Vastgoed: ‘’We zijn erg verheugd met deze mooie en duurzame aankoop. Met de verwerving van deze jonge en goed gespreide portefeuille, die samenvalt met de komst van de derde generatie Grouwels in het familiebedrijf, onderschrijven we onze ambities om in continuïteit een relevante rol te blijven vervullen voor de hele woningsector in Nederland. “

Jens van Hasenbroek, Directeur Transacties Capital Value: “De transactie heeft in een zeer kort tijdsbestek plaatsgevonden. De gunstige kenmerken van de portefeuille en het wederzijds vertrouwen tussen partijen lagen hieraan ten grondslag. Wij merken dat er momenteel voldoende kapitaal beschikbaar is voor courante wooncomplexen en dat er vertrouwen is in Nederlandse woningbeleggingen.”

Betrokken organisaties Amvest Capital Value Grouwels Vastgoed Loyens & Loeff
Bron Capital Value
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

M7 verkoopt kantoorgebouw in Best aan particuliere belegger
M7 Real Estate verkoopt kantoorgebouw in Zaltbommel
M7 Real Estate verkoopt twee bedrijfsruimtes in Den Haag en Tilburg