Vastgoeddata Nederland
Ontwikkeling
Woonruimte
Terug
B-Right Urban Living start bouw levert 27 sociale huurwoningen in centrum Sittard
6 februari 2024
Bouw 27 sociale huurwoningen in centrum Sittard

Direct na de oplevering van 38 studio’s is B-Right Urban Living gestart met de bouw van nog eens 27 sociale huurwoningen in het centrum van Sittard. De woningen, gelegen aan het Bergstraat, zullen na oplevering toegevoegd aan het portfolio van Mosaic Microliving, dat inmiddels bestaat uit ruim 3.000 huurwoningen, waarvan het overgrote deel in de sociale sector.

Het pand zal plaats bieden aan 27 studio’s voor een- en tweepersoonshuishoudens. Bewoners van het complex kunnen gebruik maken van de gezamenlijke faciliteiten, zoals tuin, wasserette en huismeester, van het recent opgeleverde complex aan het Stationsplein. Bouwbedrijf Hendriks Gemert, verantwoordelijk voor de bouw, en B-Right Urban Living, verwachten het complex midden 2025 te kunnen opleveren.

Druk op huizenmarkt
"Met de oplevering van fase 1 en start van de bouw van fase 2, zorgen we in totaal voor 65 betaalbare huurwoningen voor een doelgroep die het op dit moment erg moeilijk heeft. Ook in Sittard neemt het aantal huishoudens toe en zijn de wachttijden voor sociale huurwoningen vele jaren. We beseffen dat het een druppel op een gloeiende plaat is, maar we proberen op deze manier ons steentje bij te dragen aan de oplossing van de woningnoodcrisis in Nederland", aldus Olaf Terpstra, Director B-Right Urban Living.

Betrokken organisatie B-Right Urban Living
Bron B-Right Urban Living
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

In een klap 600 nieuwe woningen erbij in Amsterdam-Zuidoost
Vergunning verleend; B-Right Urban Living start met bouw van 2.400 m2 kantoor en 75 huurwoningen in Eindhoven
Betaalbaar wonen in het centrum van Sittard met de oplevering van 65 studio’s door B-Right Urban Living