Vastgoeddata Nederland
Ontwikkeling
Woonruimte
Terug
BAM Wonen levert 64 verduurzaamde huurwoningen op aan a.s.r. real estate in Houten
6 oktober 2023
Plantjesdag ter versterking van de biodiversiteit in de wijk

In opdracht van a.s.r. real estate heeft BAM Wonen 64 huurwoningen aan de Vedelaarsborch, Minstreelborch en Riddersborch in Houten verduurzaamd. De woningen uit eind jaren tachtig maken deel uit van de woningportefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund. BAM Wonen heeft onder meer een hybride warmtepomp toegepast om de woningen te verduurzamen van energielabel B/C naar A+. De bewoners zijn tevreden, blijkt uit het gemiddelde rapportcijfer van een 8,7 dat de verduurzaming kreeg.

Maximale gasreductie
Dankzij betere isolatie, ventilatie en nieuwe installaties reduceert het gasverbruik door de verduurzaming met 59.000 m³ per jaar en de CO2-uitstoot met 194.000kg per jaar. In Houten bestaan de energetische maatregelen uit het aanbrengen van HR++ glas, geïsoleerde buitendeuren, een CO2-gestuurd ventilatiesysteem, zonnepanelen en een hybride warmtepomp. Voor het positioneren van de nieuwe installaties heeft BAM Wonen digitale scans en ‘augmented reality’ ingezet. Dit alles geeft uitvoering aan de BAM-strategie ‘Building a sustainable tomorrow’, waarin duurzaamheid, digitalisering en industrialisering centraal staan.

Duurzaam opleverfeest
Om het project feestelijk en duurzaam met de bewoners af te sluiten, organiseerden a.s.r. real estate en BAM Wonen een plantjesdag. Op deze informele bijeenkomst kregen bewoners ondersteuning om hun tuin en wijk groener te maken. Het projectteam verving samen met bewoners tuin- en stoeptegels door vaste planten om de biodiversiteit te versterken. Het initiatief werd enthousiast ontvangen door bewoners.
’De plantjesdag was een groot succes. Ongeveer de helft van de bewoners deed mee en ook buren van ons project hebben we blij gemaakt met mooie vaste planten en kleurige bloembollen’, aldus Mandy Booijink, sociaal werkvoorbereider bij BAM Wonen.

Succesvolle ketensamenwerking
a.s.r. real estate en BAM Wonen hebben in hun ketensamenwerking de afgelopen jaren 1.140 huurwoningen verduurzaamd in bewoonde staat. Na dit project volgen drie andere projecten in omgeving Utrecht. De bewonerscommunicatie voor de bijna 200 huishoudens is reeds opgestart.

Betrokken organisaties ASR Real Estate BAM Wonen
Bron BAM Wonen
Terug

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuwe seafoodbar in kantoor Semaphore in Den Bosch
Rituals opent grotere winkel in de Langestraat in Alkmaar
Woonstichting Stek en BAM Wonen realiseren 160 energieneutrale sociale huurappartementen aan de Graaf Janlaan in Hillegom